Schuitendiep 2 Groningen
di t/m vr 10-18 uur
za 10-17 uur
050 8511532

Oplader / Snellader Qwic Performance Downtube 42V 4A DC5.1

Normale prijs:€ 169,95
Prijs:€ 89,95
Korting:€ 80,00

Rechtstreeks vanaf de fabrikant zonder tussenhandel!

SPECIAAL VOOR QWIC PERFORMANCE DOWNTUBE! NIET GESCHIKT VOOR DE BAGAGEDRAGER ACCU'S VAN QWIC! 

 

Snellader Qwic 42V 4A voor de 36V Qwic elektrische fietsen met de DOWNTUBE accu uit de PERFORMANCE serie. Deze snellader cq oplader is voorzien van een DC5.1 plug en is exact hetzelfde model als standaard wordt meegeleverd. Modellen waar deze oplader geschikt voor is zijn bijvoorbeeld: Qwic Performance RD10, RD10speed, RD11, RD11speed, MN380 (performance), MD10, MD11, MD11speed en  MA11speed.

Mijn fiets is 36 Volt, maar de lader geeft 42 Volt. Gaat dat wel goed?

Het heet wel een 36 Volt accu, maar een volle 36V lithium-ion accu meet een spanning van tegen de 42V. Een zo goed als lege lithium accu meet een spanning van rond die 36 Vol. Om deze weer vol te krijgen heb je een 42V lader nodig.

Je kan het vergelijken met een fietsband. Als hier 2 Bar in zit en je wilt de band naar 5 Bar brengen, dan moet jouw pomp wel minimaal 5 Bar aan luchtdruk kunnen geven. Anders zal het nooit lukken.  Alle 36 Volt li-ion accu systemen worden dus altijd opgeladen met een 42 Volt lader.

En die 4A, waar is dat voor?

4A of 4 Ampère is de hoeveelheid stroom die de lader naar de accu brengt. Je kan dit vergelijken met hoe ver je een kraan open draait. Hoe verder je hem open draait hoe meer water er tegelijk uit komt. Hoe meer Ampère de lader heeft, hoe meer stroom er dus tegelijkertijd naar de accu vloeit en hoe sneller de accu dus weer vol is. Vanwege deze 4A noemen we deze lader een snellader. 

Is dit snel laden niet schadelijk voor mijn accu?

Nee, 4 Ampère is (nog) niet schadelijk voor de accu. Wel is het zo dat er grenzen zitten aan wat een accu aan laadstroom aan kan. Daarbij wordt 4 Ampère momenteel wel gezien als de bovengrens. Bij het opladen komt warmte vrij. Hoe sneller je een accu oplaadt, hoe meer warmte. Zou je de accu met nog zwaardere en snellere laders gaan laden, dan ontstaan er dus nog hogere temperaturen welke wel schadelijk kunnen zijn voor de accu. Overigens zijn de accu's van Qwic voorzien van een 5A laadzekering. Zodra je de accu dus zou gaan laden met een laadstroom van meer dan 5 Ampère, dan zal deze zekering doorbranden waardoor het laden meteen wordt gestopt.  

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen. Twijfelt u of dit de juiste oplader voor u is? Schroom dan niet even contact met ons op te nemen. Tijdens openingstijden 050-8511532 of stuur een mailtje naar info@trendewheels.nl