Schuitendiep 2 Groningen
di t/m vr 10-18 uur
za 10-17 uur
050 8511532

Accu - Batterij revisie service

Alles heeft zijn levensduur, zo ook de accu van uw elektrische fiets, elektrische scooter of elektrische step. Helaas is de fietsaccu vaak 1 van de duurste onderdelen van uw fiets om te vervangen.  Als het moment aangebroken is dat u merkt dat de batterij van uw fiets zijn beste tijd heeft gehad, doordat de actieradius sterk is afgenomen, kan u twee dingen doen. U kunt (mits deze nog verkrijgbaar is) een compleet nieuw accu-pack kopen of laten monteren als u een niet uitneembare fiets accu heeft, maar u kunt ook de fietsbatterij laten reviseren. 

Drie onderdelen fietsaccu

Elektrische fietsaccu's bestaan uit drie onderdelen te weten:

  • De verpakking (ofwel de doos waar de accu-cellen in zitten)
  • Een stukje elektronica (Battery Management System ofwel BMS)
  • De accu cellen

Bij een totale vervanging worden al deze drie onderdelen vervangen en heeft u dus weer een compleet nieuwe accu. Maar het probleem van de verminderde actieradius zit niet in de behuizing of elektronica, maar in de verouderde accu-cellen. Bij de revisie van een fietsaccu worden dan ook alleen de cellen van de accu vervangen. U houdt dus de oude behuizing en elektronica. Doordat dus twee van de drie onderdelen niet vervangen worden kunnen kosten bespaard worden.  

12 maanden garantie op accurevisie

Een goed gereviseerde fietsaccu kan en is niet te onderscheiden van een compleet nieuwe accu. Maar het moet wel vakkundig gebeuren en de accu-cellen moeten van dezelfde kwaliteit zijn als die vervangen worden. TrendEwheels in Groningen werkt hiervoor samen met een zeer betrouwbare partner welke 99% van alle accu's kan reviseren en garant staat voor topkwaliteit. Wij geven dan ook 12 maanden garantie op onze gereviseerde accu's.

Wilt u meer informatie, of een vrijblijvende offerte ontvangen, vult u dan ons contactformulier even in. Wanneer u hierbij ook de gegevens van uw accu zou willen doorgeven, met name het typ accu (Li-ion, Ni-Mh of Ni-Cd), hoeveel Volt, hoeveel Ah of hoeveel Wh de accu is, dan  zullen wij z.s.m. reageren met de specifieke informatie en eventuele prijzen voor uw accu.

Elektrische scooter of elektrische step

Reviseren van accu's kan meestal alleen wanneer het NiCd, NiMH of Li-ion accu's betreft. Elektrische scooters en steps zijn vaak (nog) uitgerust met loodaccu's (ook wel gelaccu's of siliconen accu's genoemd). Deze accu's zijn vaak niet meer te reviseren, maar kunnen uiteraard wel vervangen worden. Voor de meeste scooters en stepjes kunnen wij de juiste accu's leveren en plaatsten.