Schuitendiep 2 Groningen
di t/m vr 10-18 uur
za 10-17 uur
050 8511532

E-BIKE REGELING 2015 - EEN GOEDE START VAN DE WERKDAG!

 

ACTIE IS TEN EINDE!

 

€ 250,- retour bij aanschaf van e-bike of e-scooter

 

Via: http://www.groningenbereikbaar.nl/acties/e-bike-regeling/ 

Wat is de e-bike regeling precies? In ieder geval een heel goede reden om de auto eens te laten staan. Voor diegenen die net te ver van hun werk wonen om elke dag dat hele eind heen en terug te fietsen maar die ook geen tijd meer willen spenderen aan de file, is de e-bike of de e-scooter een fantastisch alternatief. Met je hoofd in de wind en de steun van een elektrisch motortje in je rug, begint je dag fris.

 

Groningen Bereikbaar vergoedt € 250,- op de aanschafprijs van een e-scooter (elektrische bromfiets) of e-fiets. Het gaat om een vergoeding die werkgevers kunnen bieden aan hun werknemers. De regeling is in het leven geroepen om de aanschaf van elektrische scooters en elektrische fietsen te stimuleren en zo bij te dragen aan een bereikbare en duurzame stad.

Stimuleringsregeling

Medewerkers die gebruik maken van deze regeling, ruilen in ieder geval twee dagen van de werkweek hun auto in voor de e-bike of e-scooter. Door minimaal drie jaar lang de e-bike te gebruiken voor het woon-werkverkeer rijden er minder auto's in de spits. Op deze manier helpen werkgevers mee Groningen bereikbaar te houden.

Voor wie en hoeveel?

Deze stimuleringsregeling is bedoeld voor de medewerkers van bedrijven die aangesloten zijn bij Groningen Bereikbaar en is geldig in 2015. Zij kunnen de vergoeding van € 250,- aanvragen via hun werkgever. Alle werknemers die momenteel meer dan drie dagen per week met de auto van en naar het werk reizen, komen in aanmerking voor de vergoeding. 

Buiten de WKR

De e-bike regeling valt buiten de WKR en (indien geen WKR wordt toegepast) hoeven werknemers de vergoeding niet op te geven bij hun belastingaangifte.

Deelnemen?

Bent u als bedrijf geïnteresseerd in deze stimuleringsregeling? Neem dan vooral op met Groningen Bereikbaar! Dat kan via info@groningenbereikbaar.nl.

Bent u als medewerker geïnteresseerd in de vergoeding? Kijk of uw werkgever deze regeling aanbiedt. Dit kunt u navragen bij de afdeling HRM van uw organisatie.