Schuitendiep 2 Groningen
di t/m vr 10-18 uur
za 10-17 uur
050 8511532

Elektrisch fietsen Promotieonderzoek

 

Via: http://ebike-onderzoek.com/

Participanten gezocht

In het kader van onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen naar elektrisch fietsen zijn we op zoek naar mensen in de regio Groningen die in het bezit zijn van een elektrische fiets en deze gebruiken voor het woon-werkverkeer.

Doel van het onderzoek
De elektrische fiets wint in Nederland recentelijk sterk aan populariteit. Meer inzicht is nodig in de gevolgen hiervan. Doel van het onderzoek is inzichtelijk te maken hoe uw reisgedrag verandert door gebruik van de elektrische fiets.

Hoe kunt u helpen?
Eerste stap is om uw reisgedrag in kaart te brengen. Dit wordt gedaan middels een GPS-zender. U wordt gevraagd deze zender gedurende een periode van twee weken met u mee te dragen. U zet de zender ’s ochtends voor vertrek aan en ’s avonds uit; u heeft hier verder geen omkijken naar. Op deze manier wordt in kaart gebracht wat voor effect de elektrische fiets heeft op de hoeveelheid, aard, duur en snelheid van uw verplaatsingen, en wat voor plek hij inneemt in het totaal van uw verplaatsingen.
Dit wordt gevolgd door een diepte-interview. Gespreksonderwerpen zijn uw ervaringen met de elektrische fiets, uw oude reisgedrag en het in kaart gebrachte reisgedrag, en de genoemde factoren die hier mogelijk van invloed zijn. Alle verzamelde data worden anoniem meegenomen in het onderzoek. Als dank voor uw deelname staat hier een VVV waardebon van €10,- tegenover.

Bent u geïnteresseerd in deelname, of wilt u meer informatie?
E-mail: P.A.Plazier@rug.nl
Website: http://ebike-onderzoek.com/