Schuitendiep 2 Groningen
di t/m vr 10-18 uur
za 10-17 uur
050 8511532

Fietsplan

Het Fietsplan (of fiets van de zaak) is al sinds jaar en dag een begrip voor fietsend Nederland. Voor veel mensen een niet meer weg te denken voordeeltje, waarvan eens per drie jaar gebruik kan worden gemaakt. Zowel werkgevers als de overheid zien u graag op de fiets. Fietsen is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor het milieu en het alom bekende fileprobleem. Toch komt er een einde aan het Fietsplan zoals deze nu bestaat.

De huidige situatie

  • Uw werkgever doet mee aan het Nationale Fietsplan.

  • De fiscale voorziening geldt tot een maximum van 749,00 voor de fiets. Overigens mag de fiets wel duurder zijn, maar over het resterende bedrag is helaas geen belastingvoordeel meer te krijgen.

  • In de eerste drie jaar kan u tot €82,00 belastingvrij accessoires aanschaffen.

  • De werknemer kon eens per drie jaar gebruik maken van het fietsplan.

  • Ook sport- en elektrische fietsen komen in aanmerking.

     

Verandering op komst!

Heel 2014 kan u nog gewoon gebruik maken van deze vertrouwde regeling, maar hierbij moet de fiets wel voor 1 januari 2015 zijn uitgeleverd! Vanaf 2015 zal het een en ander veranderen rondom de belastingvoordelen van werknemers, waaronder ook het fietsplan valt. De grootste verandering is dat de fietsplan regeling vanaf dan niet meer op zichzelf staat als belastingvoordeel regeling bij de overheid. Vanaf 1 januari 2015 vallen fietsen, kerstpakketten, fitness enz. onder dezelfde noemer, namelijk de Werkkostenregeling of WKR. De unieke status van de fiets verdwijnt dan. Meer informatie over de WKR leest u hier.

Wilt u dus nog gebruik maken van het huidige Fietsplan, dan moet u snel zijn. De fiets moet niet alleen besteld zijn voor 1 januari 2015, maar moet zelfs voor die datum zijn uitgeleverd. Met andere woorden, een fiets die dit jaar nog besteld is, maar pas in januari wordt geleverd valt niet meer onder het Fietsplan.