Schuitendiep 2 Groningen
di t/m vr 10-17 uur
za 10-15 uur
050 8511532

Over ons

"Elektrische fietsen zijn alleen voor bejaarden."

"Ik ben nog niet toe aan een elektrische fiets."

"Ik kan nog prima gewoon fietsen"

Zomaar even wat uitspraken die je vast wel eens gehoord hebt, of misschien zelf wel eens hebt uitgesproken. Tot voor kort leek er in Nederland wel een soort taboe te rusten op de e-bike terwijl in de landen om ons heen de mensen en met name ook de jongeren met plezier op de e-bike stappen. Het taboe hier in Nederland komt voort uit het feit dat we zo'n groot fietsland zijn. De ouderen die niet meer goed op een normale fiets konden, misten deze vorm van mobiliteit enorm. Toen in de jaren '90 de eerste elektrische fietsen op de markt kwamen waren het dan ook de ouderen die deze moderne uitvinding massaal omarmden. Zij kregen hun mobiliteit terug. Echter werden de elektrische fietsen ook meteen gekoppeld aan deze doelgroep. Hierdoor kwam de associatie tot stand dat als je een elektrische fiets had, je waarschijnlijk niet (meer) vitaal genoeg was om gewoon te fietsen. En laat ik eerlijk zijn, tot voor kort had ook ik deze gedachte.

Bij mij veranderde dit echter toen ik begin 2014 per toeval in aanraking kwam met een artikel over de opkomst van de elektrische mobiliteit (oftewel elektrische fietsen, elektrische scooters en elektrische steps). De fietsen die ik langs zag komen waren verre van duf, saai en oubollig. Ik vond E-bikes met usb-aansluiting, ingebouwde GPS, koppelingen met de smartphone, fietsen die 45 km per uur gingen (of zelfs nog harder) en nog vele andere moderne snufjes. Dit waren allemaal functionaliteiten die niet meteen gekoppeld worden aan ouderen. Waarom zetten ze zulke gekkigheid op die fietsen als de ouderen het toch niet gaan gebruiken, vroeg ik mij af. Het antwoord was vrij simpel, omdat de elektrische fiets in de landen om ons heen al lang en breed massaal is omarmd door het jongere publiek. Voor het eerst begon ik mij te realiseren wat een domme gedachten het eigenlijk van ons Nederlanders is, dat elektrische fietsen alleen voor ouderen zouden zijn. Waarom maakt 90 procent van de huishoudens wel gebruik van het gemak van een vaatwasser terwijl de meesten ook wel gewoon kunnen afwassen. Waarom gebruiken we een elektrische grasmaaier terwijl we het gras er ook wel met zo'n 'duwertje' af kunnen krijgen. Deze apparaten geven ons een stukje gemak en niemand vindt dat raar. Maar als het gaat om het gemak dat de elektrische fiets ons kan geven, dan is dat opeens alleen voor ouderen?

Wist je dat in ons land de helft van alle autoritten korter is dan 7 kilometer en dat zelfs ruim 80% van de ritten onder de 20 kilometer is. Voor een gewone fiets is 15 tot 20 kilometer natuurlijk best ver. Zeker als we deze afstand iedere dag 2 keer moeten afleggen van en naar ons werk. Voor velen de reden om de auto te pakken. Maar deze afstand is eigenlijk de ideale afstand voor het gebruik van de elektrische fiets. En de voordelen van een elektrische fiets ten opzichte van de auto zijn legio. Véél goedkoper, beter voor het milieu, gezonder en wanneer je werk zich midden in de stad bevindt, is de reistijd vaak niet veel langer of soms zelfs korter als met de auto. Werkt je bijvoorbeeld hier in Groningen in het UMCG, dan zijn velen die met de auto willen of moeten, aangewezen op de P&R locaties om de stad heen. In dat geval geeft een e-bike of e-scooter al snel tijdswinst en vrijheid. Maar tot voor kort was met name de uitstraling en het imago van de elektrische fiets voor jou de reden om (nog) geen elektrische fiets aan te schaffen. Gelukkig is dit de laatste jaren enorm veranderd en zijn steeds meer mensen zich bewust van alle voordelen van de e-bike.

Voor mij de reden om in augustus 2014 de deuren te openen van een nieuwe winkel, TrendEwheels. De naam TrendEwheels is een verbastering van de Engelse woorden trendy en wheels waarbij de Y vervangen is door de E van E-bikes, E-scooters, E-steps enz. De uitspraak is dus gelijk aan trendywheels. Met deze naam hoop ik meteen duidelijk te maken waar het hier om gaat. Het assortiment bestaat namelijk uitsluitend uit moderne en trendy elektrische tweewielers.

Met de specialisatie in enkel elektrische mobiliteit (of e-mobility) heeft TrendEwheels een primeur in de stad Groningen. Er bestond in Groningen nog geen winkel waar je zowel voor een e-bike, e-scooter als een e-step terecht kon. Dit totaal aanbod en de specialisatie op met name de elektrische componenten zijn onze kracht. Wij nemen de tijd om je uitgebreid te informeren over wat er allemaal op de markt is en beschikken veel kennis over de verschillende elektrische systemen.

Bent je op zoek naar een duurzame manier van vervoer, maar je hebt geen zin om op zo'n oubollig ding met grijze accu te zitten, dan nodig ik je van harte uit om eens vrijblijvend een kijkje te komen nemen bij TrendEwheels. En bij onze winkel kan je dan ook niet alleen terecht voor de aanschaf van je elektrische fiets, elektrische scooter of elektrische step, maar met onze moderne werkplaats (specifiek ingericht voor elektrische mobiliteit) kunnen we ook het meeste onderhoud en reparatiewerkzaamheden zelf verrichten.

"Sinds ik bij jou een elektrische fiets heb aangeschaft ben ik nog iedere dag met de fiets naar mijn werk gegaan. Dit had ik 10 jaar eerder moeten doen!"

Een uitspraak die ik een poosje terug heb mogen horen van een tevreden klant die nu iedere dag 12 kilometer heen en 12 kilometer terug fietst naar zijn werk. Rij jij binnenkort ook met veel plezier en gemak op een elektrische fiets Groningen in?

Arno Tijmens