Schuitendiep 2 Groningen
di t/m vr 10-17 uur
za 10-15 uur
050 8511532

Ebretti 318 elektrische scooter (Najaars aanbieding!)

Normale prijs:€ 1 599,00
Prijs:€ 1 299,00
Korting:€ 300,00

Ebretti 318

DE COMPLETE, COMPACTE EN WENDBARE EBRETTI

 

Najaars aanbieding!

Tot 31-12-2019 al vanaf € 999,00! 

(excl. rijklaar- en kentekenkosten)

 

EEN SLIMME EN HANDIGE SCOOTER DIE ZICH UITSTEKEND THUIS VOELT IN HET DRUKKE STADSVERKEER

Met de handzame en wendbare Ebretti 318 scooter beweeg je makkelijk door de stad en vind je er overal een plekje voor. Toch is deze stijlvolle en slimme versie net zo compleet als zijn grotere broer. Met de keuze uit 18 unieke kleuren en 12 verschillende zadels maak je er jouw persoonlijke Ebretti van. De Ebretti 318 is ook uit te rusten met het duurzame en innovatieve Lithium accupakket voor de hoogste capaciteit en de beste en meest constante prestaties.

 

AFMETINGEN EN BAGAGERUIMTE

De 318 is de kleinste Ebretti scooter en daarmee zeer compact en wendbaar. En hij is wat lichter dan de 518. Zo manoeuvreer je makkelijk door de stad en kun je hem overal kwijt.
In de zadelbak is voldoende ruimte voor een “Jethelm” en/of bagage.

SNELHEID, ACTIERADIUS EN ACCELEREN

De Ebretti 318 is leverbaar in een 25 km/u en 45 km/u variant.

Je hoeft in Nederland op de 25 km/u variant geen helm te dragen en je mag altijd op het fietspad rijden. De 25 km/u variant biedt ook de grootste actieradius.

Met de 45 km/u variant rijd je binnen de bebouwde kom op de weg, daarbuiten op het fietspad en je draagt altijd een helm. De 45 km/u variant rijdt niet alleen sneller, maar hij accelereert ook sneller, daarom is de actieradius wat minder.

EEN FLUISTERSTILLE ELEKTRISCHE SCOOTER DIE JE WEL AAN HOORT KOMEN

Je Ebretti 318 is elektrisch en daarom natuurlijk fluisterstil. Om je nog veiliger door het verkeer te bewegen is er de Ebretti Original Sound Generator. Met Ebretti Original Sounds, speciaal door Ebretti ontwikkelde geluiden, kun je op een vriendelijke manier laten horen dat je eraan komt. Deze accessoire is te krijgen in de Ebretti Webstore of bij je Ebretti dealer, standaard voorzien van de basis-sound, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een meer persoonlijke sound. Alles is mogelijk!

HET OPLADEN VAN JE SCOOTER

Je kunt je scooter opladen bij ieder gewoon stopcontact. Daardoor is opladen heel eenvoudig. Je laadtijd is afhankelijk van het ladertype en de accumaat. Het opladen varieert van 3 tot 9 uur.
Ebretti biedt twee typen laders voor haar elektrische scooters. De standaard lader is geschikt voor AGM en Lithium accu’s. Voor Lithium accu’s kun je een snellere lader krijgen. Voor je 318 betekent dit de volgende laadtijden voor< een volle accu:

(Ebretti 318)

STANDAARD LADER:

  • AGM 20 Battery Pack 4-5 uur
  • Lithium 30 Battery Pack: 3,5-4 uur

SNELLADER:

  • Lithium 30 Battery Pack: 2,5-3 uur

EEN ACCU DIE PAST BIJ JOUW RIJGEDRAG

Ebretti geeft je de keuze uit 2 accutypen:

1. De voordelige AGM (Absorbed Glass Mat) technologie.
Deze accu biedt relatief veel actieradius tegen lage kosten. Daar staat tegenover dat deze accu’s een minder lange levensduur hebben dan de High performance Lithium accu en wat gevoeliger zijn voor barre weersomstandigheden. Maar Ebretti garandeert dat deze accu's na een jaar nog minimaal 80% van hun capaciteit hebben. Een scooter met dit type accu zal niet ineens stoppen, maar langzamer rijden als de accu leegraakt. Bij Ebretti ben je verzekerd van de beste kwaliteit AGM accu door onze samenwerking met een Nederlandse leverancier.

2. De high performance Lithium technologie.
De voordelen van deze accu zijn een grote capaciteit met goede en constante prestaties bij koud weer en hoge belasting. Wanneer je accu halfvol is, levert je scooter nog steeds uitstekende prestaties. Ebretti heeft speciaal voor de Lithium technologie gekozen omdat deze veilig en efficiënt is. Door een nauwe samenwerking met een Duitse leverancier kunnen we jouw Ebretti voorzien van de beste kwaliteit Lithium accu. Zie de actieradius-tabel voor de verschillende mogelijkheden.

UITSTOOT VAN FIJNSTOF EN CO2

De uitstoot van fijnstof en CO2 van Ebretti scooters is nihil. De CO2-uitstoot, berekend van ‘bron tot wiel’, is zelfs driemaal lager dan een gewone scooter!

TNO onderzoek naar uistoot van fijnstof en CO2
"Er kan in ieder geval zonder terughoudendheid geconcludeerd worden dat de lokale emissies van een elektrische scooter erg laag zijn. Voor fijnstof beperkt zich dit tot de slijtage van de banden, terwijl de uitstoot van fijnstof bij scooters met een verbrandingsmotor, zeker een tweetaktmotor, tot grote lokale emissies leiden." (TNO 2009). "Fijnstof uit band-weg interactie is ongeveer 20% van de fijnstofemmissie door een Euro-2 scooter" (TNO 2011).

Life cycle analysis (LCA) van een elektrische scooter
"De levenscyclus-analyse van een scooter wordt bepaald door de keten die voorafgaat aan de fabricage van de scooter en het gebruik van de scooter. Het belangrijkste verschil tussen de LCA van een elektrische en een conventionele scooter is de veel lagere uitstoot van de elektrische scooter en het gebruik van batterijen. Voor deze batterijen zijn relatief zeldzame metalen nodig zoals lood, nikkel of cadmium. Het is daarom van belang dat deze metalen aan het einde van de levenscyclus weer hergebruikt worden" (TNO).
De Ebretti AGM accutechnologie maakt gebruik van lood en nikkel, dat kan worden hergebruikt. De Lithium accu is wel herbruikbaar voor minder veeleisende toepassingen.
Het hoofdbestanddeel Lithium is echter een veel minder milieubelastend materiaal in vergelijking met lood en nikkel. Daarbij komt dat de Lithium accu een aanmerkelijk langere levensduur heeft.

Kenmerken

  • Zeer handzaam met smal stuur en laag gewicht
  • In 25 km/u en 45 km/u uitvoering
  • Keuze uit 16 kleuren en 12 zadels
  • AGM of Lithium accutechnologie
  • Laadtijd via stopcontact al vanaf 1,5 uur
  • Windscherm leverbaar
  • Speciale kleuren en zadelbekleding tegen meerprijs

Afleverkosten fabrikant, rijklaarmaak kosten, kenteken- en RDW kosten: € 185,00